Västsvenska Fastighetsbyrån - Din mäklare i Göteborg
Såld

Sagolandsvägen 6
Eriksberg – Göteborg

Pris
2 900 000 kr
Avgift
4 018 kr/mån
Boarea
53,9 m²
Rum
2 rum och kök
Våning
5
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggår
2007
Uppvärmning
Fjärrvärme

Välkommen till en välplanerad 2:A på populära Sagolandsvägen 6!

Nu kan vi erbjuda en perfekt bostad i attraktiva Eriksberg. Här finner ni ett rymligt kök och vardagsrum i en öppen kvadratsmart planlösning. Från allrummet når man den delvist inglasade balkongen i söderläge som en förlängning av hela rummet. I bostaden finner ni gott om förvaringsmöjligheter och ett rymligt källarförråd för extra förvaring. Optimerat sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande möblemang. Helkaklat badrum i vitt med modernt grått klinkergolv samt tvättutrusning.

Föreningen är en välskött bostadsrättförening som har gemensamma utrymmen så som, barnvagnsrum, cykelrum och övernattningslägenhet. Föreningen har 30 p-platser och det finnas möjlighet att hyra garageplats i området.

Utanför porten har ni direkt access till Färjenäsparken, utomhusgym och inte minst den kilometerlånga kajpromenaden med dess populära restauranger och caféer. Kommunikationer med såväl buss som båt tar er snabbt och smidigt över älven till city.

Välkomna på visning!

Rumsbeskrivning

Hall
Här välkomnas man rakt in i bostadens välplanerade hall med plats för avhängning av ytterkläder och förvaring i en stor inbyggd garderob. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger det fint parkett som också är genomgående i hela lägenheten.

Allrum/Balkong
Köksinredning i ek och ovan den mörkgrå arbetsbänken sitter matchande svart kakelstänkskydd. Köksutrustningen består av hällspis, spisfläkt, inbyggd mikro, kombinerad kyl/frys och integrerad diskmaskin. Här får man plats för ett matbord för 4–6 personer. I öppen planlösning med köket finner ni vardagsrummet där plats finns för soffgrupp med tillhörande möblemang samt TV-möbel. Från både kök och vardagsrum når ni bostadens rymliga balkong i söderläge där ena delen är inglasad. Här finns det gott om plats för loungemöblemang samt café set.

Sovrum
I bostadens sovrum finns det plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt byrå. Strax utanför rummet finns det ett utrymme för ett litet kontor om så önskas.

Badrum
Helkaklat badrum i vitt kakel med grått modernt klinkergolv. Utrustningen består av WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp, badkar samt tvättutrustning i form av tvättmaskin och torktumlare samt förvaring i badrumsskåp. 

Förening

Lanternan är en lugn och välskött bostadsrättsförening som ligger på Norra Älvstranden, Östra Eriksberg. Lanternan består av 37 lägenheter och 1 affärslokal som färdigställdes 2007.

Försäkringar
Alla lägenheter ska ha en hemförsäkring. Det är medlemmens ansvar att bostaden är försäkrad. Föreningen har en fastighetsförsäkring i Moderna försäkringar med tillhörande kollektivt bostadsrättstillägg. Det är normalt medlemmen som tecknar ett bostadsrättstillägg. I och med den kollektiva försäkringen hos Brf Lanternan är det inte nödvändig.

Parkering och gästparkering
Föreningen har 30 p-platser på andra sidan Östra Eriksbergsgatan som hyrs ut via HSB-kontoret. Det kan också finnas möjlighet att hyra garageplats i området. Kontakta HSB Boendeservice som hanterar parkering 010-442 20 00/ boendeservice.gbg@hsb.se. Nummer 20-30 använder vi som gästparkeringsplatser. Avgiften för dessa betalas i ett kuvert som läggs i Brf Lanternans brevlåda i uppgång 6. Skriv namn och lägenhetsnummer på kuvertet. Gällande taxa är 20 SEK / dygn.

TV/Bredband
Telia är leverantör av Bredband, TV och Telefoni.

Renoveringar
2018 utfördes reparationsarbete på fasaden.

Gemensamma utrymmen
Vår gemensamma föreningslokal har fått sig ett ansiktslyft. Lokalen har både fått ny modern inredning, internet samt en uppgraderad projektor. Lokalen är till för alla som bor i huset både för övernattningar, filmkvällar och kalas.

Tvättstugan finns i källaren mellan 2an och 4an och kan bokas på 3 sätt: Aptusportalen via hemsidan.  App på nätet -  Aptus bokning (Ladda ner, använd uppgifter från Aptus portalen). Direkt på displayen utanför tvättstugan.

Tänk på att hålla god ordning i cykelrummet och att flertal använder sina cyklar dagligen. Försvåra ej för de som är frekventa cykelanvändare. Barnvagnsrum finns i källaren på Sagolandsvägen 4. Här skall endast barnvagnar förvaras!

Soprum
I nedkasten i soprummet får bara vanligt hushållsavfall kastas. Stora skrymmande föremål, som t.ex pizzakartonger, brädor och annat, orsakar stopp i systemet. Följ anvisningarna i soprummet, för respektive nedkast.

Trivselregler
Att bo i bostadsrätt innebär att vi ingår i en gemenskap. Tillsammans äger och förvaltar vi huset där vi bor. Vid all gemenskap måste det finnas vissa regler för att allt skall fungera och därför har vi trivselregler. Om alla följer trivselreglerna bidrar man till en fin gemenskap, vårt område ser snyggt ut och vi slipper onödiga kostnader. Några viktiga exempel enlig nedan. När det gäller väsentlig förändring av lägenheten måste vi få styrelsens godkännande. Detta gäller även om vi till exempel vill sätta upp en egen parabolantenn eller byta ut dusch mot badkar. Tänk på att ditt golv är din grannes tak. Det är därför du inte låter TV, radio eller stereo stå på för högt, inte går med träskor inomhus eller gör något annat som stör. Detta är särskilt viktigt mellan kl. 22.00 och 07.00. När vi anordnar fest bör vi meddela grannarna och visa hänsyn. Vi vill alla ha det fint i lägenheten. Då behövs det ibland att borra, spika och såga. Men gör detta gör mellan kl. 08.00 och 20.00, för att undvika buller utanför dessa tider. Parabolantenner får inte monteras på fastigheternas fasadväggar. På balkongerna är det EJ tillåtet att grilla. För montering eller byte av markiser har vi färgregler. Enbart grå markiser är tillåtna. Kontakta styrelsen om du behöver vägledning.

Visa hela beskrivningen

Alexander K Ryberg

Fastighetsmäklare

073-514 55 91
Värdering

Anna Nelson

Fastighetsmäklare

073-070 12 71
Visa alla 1 bilder

Planlösning

Fakta

Fakta

 • KommunGöteborg
 • OmrådeEriksberg
 • Rum2 rum och kök
 • Badrum1
 • Lägenhetsnummer34
 • ByggnadstypFlerfamiljshus
 • Byggnadsår2007
 • UppvärmningFjärrvärme
 • Ventilation och kylaMekanisk (endast frånluft)
 • Fönster3-glas
 • BalkongBalkong
 • FörrådKällarförråd
 • Våning5
 • HissJa
 • Avgift4 018 kr
 • Ingår i avgiftenInternet, Kabel-TV, Telefon
 • Andelstal, förening2,21130%
 • Andelstal, ägande2,21130%
 • Överlåtelseavgift1 208 kr
 • Överlåtelseavgift, betalas avSäljaren

Karta

Intresseanmälan

Sagolandsvägen 6, Göteborg – Eriksberg

Visningsanmälan

Sagolandsvägen 6, Göteborg – Eriksberg

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Boka värdering

Ange ditt telefonnummer så ringer vi dig för en kostnadsfri värdering*