Västsvenska Fastighetsbyrån - Din mäklare i Göteborg
Såld

Sofiagatan 46C
Strömmensberg – Göteborg

Pris
2 020 000 kr
Avgift
2 745 kr/mån
Boarea
43,9 m²
Rum
1 rum och kök
Våning
2 av 3
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggår
1926
Uppvärmning
Fjärrvärme

Rymlig 1:A med två tillhörande förråd på Sofiagatan 46C!

Varmt välkomna till detta historiska landshövdingehus anno 1926!

På våning två välkomnas ni av en genomgångsbostad med bevarade originaldetaljer som stuckatur och takrosett. Ett vackert plankgolv i köket samt en välbevarad fiskbensparkett i vardagsrummet som slipades november 2021.
Denna bostad bjuder in till både utrymme att bjuda vänner på trevliga middagar samt återhämtning i en lugn och trygg miljö. Lägenhetens generösa takhöjd och luftiga ytor bidrar till en behaglig rymd i bostaden som lyses upp av ljusinsläppet i vardagsrummet. Till bostaden hör två förråd och via föreningen har ni tillgång till gym och gästlägenhet!

På föreningens innergård finns det en gemensam uteplats med utemöbler för härliga sommarkvällar. Lägenheten är belägen på en lugn och gemytlig gata med enbart promenadavstånd till flera mysiga cafeer och restauranger. Här bor ni omgiven av grönska i en lugn och stillsam oas.

Varmt välkomna på visning av denna bostad med en charm man sällan stöter på!

Rumsbeskrivning

Hall
Innanför ytterdörren möts ni av en välkomnande hall med en rymlig klädkammare placerad i entrén. Hallen leder er mot lägenhetens resterande rum.

Kök
Det härligt generösa köket blir en mysig oas med utsikt över innergårdens gröna träd. Här har man gott om utrymme för middagar med vänner och familj, likaså stor yta med olika möbleringsalternativ. Med vit väggpanel och ett fantastiskt ljust plankgolv blir lägenhetens kök unikt och väldigt charmigt.

Allrum
Lägenhetens allrum är trivsamt och bjuder på ett vackert ljusinsläpp från fönstret med utsikt över de färgglada radhusens taktoppar. På golvet slås man av den nyslipade fiskbensparketten som tillsammans med de ljusa väggarna ger en enkel bas att inreda efter.

Badrum
Badrummet är rymligt och praktiskt. Med en god duschyta öppnar möjligheterna upp sig för extra förvaring alternativt badkar om så önskas. 

Förening

Allmänt om BRF Åreskutan
År 1926 stod byggnaden redo för inflytt vilket gör BRF Åreskutan till Göteborgs äldsta HSB-förening. Här finns 57 lägenheter, fördelade på 3:or, 2:or och 1:or, där den minsta lägenheten är ca: 20kvm och den största ca: 80kvm. Byggnaden är väl omhändertagen och har god ekonomi. Föreningen äger sin egen mark och påverkas ej av tomträttsavgälder. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Moderna Försäkringar. Återvinningsstation finns vid västra gaveln. Här slänger du batterier, tomglas, kartonger, tidningar mm. Bredbandsuppkoppling är installerat i samtliga lägenheter och 100/10 Mbit via Tele2 ingår i avgiften.

Parkering
Gatuparkering är gratis i område, det finns 6 parkeringsplatser som i första hand tilldelas styrelsemedlemmar. Om tillfälle ges hyrs platserna ut till föreningens medlemmar under kortare perioder, max fram till nästkommande årsstämma. Föreningen har 5 mc/moped-platser i huset, kostnad för dessa är 100 kr/månad. Vid intresse kontaktas styrelsen för plats på kölista.

Gjorda renoveringar
2010 Byte av träpanel, målning av fasader, fönster och plåt samt komplettering av fotplåt på taket.
2011 Förbättring av ventilationen genomfördes och alla fläktkåpor byttes. Termostaterna på samtliga radiatorer har byttes ut och injusteras.
2015 - 2016 Arbetet kring gården har färdigställts. Nytt portkod system. Gästlägenhet färdigställd
2017 Infodring av avloppsrör under plattan. Renovering av gym, OVK. Återställning klinkergolv i tvättstugorna samt nytt golv i samlingslokalen.
2020 - Avfuktare i torkrummet till tvättstugan på 42B byttes ut.
2021 - Bortmontering av ventil på husets samtliga vattenburna handdukstorkar. Byte av expansionskärl.

Ekonomi
Föreningen har en god ekonomi med en kontinuerligt minskad belåningsgrad. Avgiften sänktes med 7% januari 2022. I avgiften ingår vatten, värme, och bredband/TV från Tele2.

Kommande renoveringar
Fasadrenovering/målning planeras preliminärt genomföras under år 2023. Härutöver planeras i nuläget inga ytterligare, större, underhållsarbeten.

Föreningen följer en 30-årig underhållsplan.

Kommunikationer
Busshållplats Kransen ligger 130 m från byggnaden, samt tre andra hållplatser i närområdet. 600 m bort kan man till och med ta tåget från Sävenäs station.

Gemensamma utrymmen
Det finns två moderna tvättstugor, gästlägenhet, samlingslokal, ett mindre gym, barnvagnsförråd samt två utehus för cyklar och sopsortering. Vi har ett separat cykelrum på gården som öppnas med samma nyckel som till din lägenhet.

Visa hela beskrivningen

Haris Pipic

VD & Fastighetsmäklare

073-514 55 63
Värdering

Alexander K Ryberg

Fastighetsmäklare

073-514 55 91
Visa alla 1 bilder

Planlösning

Fakta

Fakta

 • KommunGöteborg
 • OmrådeStrömmensberg
 • Rum1 rum och kök
 • Badrum1
 • Lägenhetsnummer7
 • ByggnadstypLandshövdingehus
 • Byggnadsår1926
 • UppvärmningFjärrvärme
 • FörrådVind och Källarförråd
 • Våning2 av 3
 • Avgift2 745 kr
 • Ingår i avgiftenvatten, värme, och bredband/TV från Tele2
 • Andelstal, förening1.80176%
 • Andelstal, ägande1.80176%
 • Överlåtelseavgift1 208 kr
 • Överlåtelseavgift, betalas avSäljaren

Karta

Intresseanmälan

Sofiagatan 46C, Göteborg – Strömmensberg

Visningsanmälan

Sofiagatan 46C, Göteborg – Strömmensberg

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Boka värdering

Ange ditt telefonnummer så ringer vi dig för en kostnadsfri värdering*