Västsvenska Fastighetsbyrån - Din mäklare i Göteborg
Såld

Soldathemsgatan 11
Kviberg – Göteborg

Pris
2 400 000 kr
Avgift
3 643 kr/mån
Boarea
54,5 m²
Rum
2 rum och kök
Våning
2 av 5
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggår
2014
Uppvärmning
Fjärrvärme

Välkommen till denna tvåa om 54,5 kvm på populära Soldathemsgatan!

Nu finns möjligheten att förvärva denna kvadratsmarta tvåa belägen i populära Kviberg.
De nuvarande ägarna har tagit väl hand om bostaden som håller en god standard när det kommer till allt från ytskikt till vitvaror! De generösa fönsterpartierna ger ett härligt ljusinsläpp som skapar rymd och gör att lägenheten känns större. En inbjudande balkong i soligt sydläge med den lugna innergården nedanför.
Genomgående parkettgolv och vita väggar skapar rymd. lägenheten erbjuder generösa sällskapsytor som under årets varma månader förlängs ut på den stora balkongen. Köket går i tidlösa färger med gott om förvaring och arbetsytor. Badrummet går i samma höga standard som resten av lägenheten.

Säljarnas egna ord!

Att köpa ett nytt boende innebär många frågor och framförallt förväntningar, nedan kan ni läsa mer om vad de nuvarande ägarna har haft för upplevelse i bostaden och vad ni som nya ägare kan se fram emot!

"Här bor man i en härlig och modern lägenhet med en stor balkong där solen ligger på från ca 11:00 till 18:00. Lägenheten är rymlig med gott om förvaringsmöjligheter och trevliga sociala ytor.

Vi trivs även väldigt bra i området med tanke på att här finns allt man kan tänka sig behöva, vi har väldigt nära in till city och stadspulsen men samtidigt så har vi nära till grönska och diverse naturområden. Gott om aktiviteter finns det också i närheten och det är en växande stadsdel med ett bra utbud av caféer restauranger, affärer etc.  Allt man kan tänka sig finns runt hörnet. Vi måste även tillägga att det är världens trevligaste grannskap på BRF Soldathemmet men även generellt i området".

En ny ägare kommer få ett klockrent boende och vi hoppas verkligen att den nya ägare kommer trivas lika bra som vi har gjort!"

Rumsbeskrivning

Hall
Välkommen till denna rymliga hall med mörkt klinkergolv och vitmålade väggar. Här finns gott om förvaring med skjutdörrsgarderober.

Kök
Modernt kök med vit skåpinredning från Myresjökök, vitt kakel, mörk arbetsbänk samt vita väggar och parkettgolv. Rostfria vitvaror i form av kyl/frys, diskmaskin, induktionshäll, varmluftsugn samt fläkt. Ett rymligt kök med gott om arbetsyta och generösa förvaringsmöjligheter. Köket är ljust och luftigt då det är integrerat med vardagsrummet. Här finns matplats för minst sex personer.

Vardagsrum
Generöst vardagsrum med balkong i underbart söderläge här rymmer en större soffgrupp med tillhörande möblemang. På golvet ligger genomgående parkettgolv med modernt vitmålade väggar. Stora fönsterpartier som ger ett behagligt ljusinsläpp i bostaden, härifrån når man också den möblerbara balkongen i söderläge.

Sovrum
Sovrummet är rymligt med plats för en stor dubbelsäng och sängbord. Här ligger samma fina parkettgolv och vitmålade väggar. Även här finns gott om förvaring med skjutdörrsgarderober.

Badrum
Badrummet håller en väldigt hög standard med kakelväggar och klinkergolv. Här erbjuds stora ytor såsom tvättmöjligheter med tvättmaskin och torktumlare från Siemens samt arbetsyta och överskåp. I badrummet finns också en rymlig duschhörna med vikbara glasdörrar, en djup kommod samt spegelskåp.

Förening

PARKERING

Det finns totalt 58 st p-platser, varav 6 av dessa är besöksparkering. Kostnad för att hyra är ca 350 kr/mån. Separat kösystem tillämpas.

ALLMÄN INFORMATION

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening som grundades 2012. I föreningen finns 64 lägenheter, samtliga bostäder är upplåtna med bostadsrätt. Det finns även 1 hyresrättslokal. Till föreningen hör adresserna: Soldathemsgatan 11-17.

- Föreningen köpte fastigheten 2014 (äger marken).
- Föreningen har ingen gemensam tvättstuga då varje hushåll är utrustad med egen tvättutrustning.
- Gemensam innergård med utemöbler och grill.
- Föreningen beräknar en årlig höjning på 2%.
- En överlåtelseavgift tas ut om ca 1 207,5 kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp) som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om ca 483 kr/pant (1 % av gällande prisbasbelopp). Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2022.

Informationen ovan är tagen från styrelsen, föreningens årsredovisning samt stadgar. Vi råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. För ytterligare information se: brfsoldathemmet.se

Bostadsrättsföreningen registrerades 2012-02-02.
Föreningens nuvarande ekonomiska plan registrerades 2013-11-26 och nuvarande stadgar registrerades 2015-11-05 hos Bolagsverket.
Föreningen har sitt säte i Göteborg.
Föreningen är ett s.k. privatbostadsföretag enligt inkomstskattelagen (1999:1229) och utgör därmed en äkta bostadsrättsförening.

FÖRENINGENS EKONOMI

Föreningen har sedan start tillämpat en alternativ finansieringsmodell kallad "Andelstal 2". Det innebär kortfattat att vissa medlemmar som valt detta upplägg betalade en lägre insats vid start och betalar nu av en större andel av föreningens lån. Årsavgiftens storlek baseras därför på lägenhetens insats. Avgiften till föreningen beräknas årligen för dessa lägenheter i samband med att räntan fastställs under hösten och justering görs på avgiften i April året efter.

FÖRENINGENS PLANERADE OCH UTFÖRDA RENOVERINGAR

Inga större underhåll är planerade de närmaste åren. Föreningen har fått bygglov för inglasning av balkongerna. Bygglovet gäller ej för översta våningen, men där finns andra lösningar att tillämpa. Planerad ommålning 2025.

GEMENSAMMA UTRYMMEN

I husets källare nås lägenhetens förråd samt det gemensamma cykelförrådet och barnvagnsrummet. Sophantering finns på gården utanför huset. Brytskydd och kameraövervakning har installerats i föreningens fastigheter för att förebygga inbrott i förråd och allmänna utrymmen

FÖRSÄKRING

Fullvärdesförsäkring finns via Trygg-Hansa. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

ÖVRIGT OM FÖRENINGEN

Ekonomisk förvaltare - SBC https://www.brfsoldathemmet.se/maeklarinfo

Visa hela beskrivningen

Haris Pipic

VD & Fastighetsmäklare

073-514 55 63
Värdering

Pontus Pontén

Fastighetsmäklare

073-020 69 29
Visa alla 1 bilder

Planlösning

Fakta

Fakta

 • KommunGöteborg
 • OmrådeKviberg
 • Rum2 rum och kök
 • Badrum1
 • Lägenhetsnummer11102
 • ByggnadstypFlerfamiljshus
 • Byggnadsår2014
 • UppvärmningFjärrvärme
 • Ventilation och kylaMekanisk till- och frånluft
 • Fönster3-glas
 • BalkongBalkong
 • FörrådKällarförråd
 • Våning2 av 5
 • HissJa
 • Avgift3 643 kr
 • Ingår i avgiftenTV, Bredband, Telefoni
 • Ingår ej i avgiftenElförbrukning
 • Andelstal, förening1.26087%
 • Andelstal, ägande0.0122400%
 • Överlåtelseavgift1 208 kr
 • Överlåtelseavgift, betalas avVet ej

Karta

Intresseanmälan

Soldathemsgatan 11, Göteborg – Kviberg

Visningsanmälan

Soldathemsgatan 11, Göteborg – Kviberg

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Boka värdering

Ange ditt telefonnummer så ringer vi dig för en kostnadsfri värdering*