Västsvenska Fastighetsbyrån - Din mäklare i Göteborg
Såld

Steglitsegatan 10B
Lillhagen-Brunnsbo – Hisings Backa

Pris
2 500 000 kr
Tomtarea
511 m²
Rum
7
Upplåtelseform
Tomt - Friköpt
Uppvärmning
Fjärrvärme
Vatten och avlopp
Vatten saknas/Avlopp saknas.
Fastighetsbeteckning
BACKA 966:5

Förverkliga era husdrömmar på denna välbelägna tomt!

Nu finns det en unik möjlighet att förvärva en tomt med ett väldigt centralt läge!

Här har man närhet till alla bekvämligheter man kan tänkas behöva och dessutom ligger tomten utanför detaljplanerat område vilket innebär stora möjligheter till att uppföra just ert drömhus. Tomter som denna kommer sällan ut till salu.

De nuvarande ägarna har ritat ett hus tillsammans med arkitekt och huset innehåller flera spännande kvaliteter så som öppet mellan våningarna, gömd skjutvägg och loft. Huset är energi- och miljöanpassat med till exempel kallskafferi och genomtänkta tekniska lösningar, mer information gällande det hittar ni under "dokument" samt inspirationsbilder i bildmaterialet. Bygglov är klart och på plats och därför kan detta naturhusinspirerade hus (det har stort integrerat växthus/uterum) börja byggas omgående., så om ni drömt om naturhus är detta en unik chans.

Skulle ni känna att just det huset inte är något som faller er i smaken så kan ni självklart välja något annat, tomten är inte knuten till någon specifik husleverantör. För inspiration har vi tagit fram ett alternativ från Movehome: https://www.movehome.se/husmodeller/move-206 mer information och offert hittar ni under "dokument".

Ägarna har även förberett allt som behöver göras inför ett bostadsbygge där alla nödvändiga servitut etc. redan är upprättade och inskrivna i fastighetsregistret vilket innebär att för dig som köpare är det mer eller mindre bara att starta byggprocessen.

Ett stenkast från tomten ligger Arödsberget som bjuder på en vildare och härligare känsla än den mer berömda grannen Ramberget. Runt berget går en 4 km kuperad slinga som passerar en härligt grönskande ravin och ett gäng utsiktsplatser över centrala Göteborg. Ta med fika och se till att njuta av alla härliga vyer.
Området är barnvänligt med förskolan Bergartsgatan 400 m bort från tomten och en lekpark 200 m bort. I närområdet finns dessutom den populära Fridaskolan F-9.

Tomtens placering kommer med många fördelar, här har man nära till Sankt Jörgen där man, utöver det trevliga spabadet kan ta en runda golf, middag och varför inte avsluta kvällen i deras trevliga biosalong? Backaplan ligger runt husknuten och det håller på att genomgå en transformation till att bli Hisingens centrum, bygget har startat och det kommer att ändra hela området till en riktig stadsmiljö. Är man sugen på lokalproducerad öl finns det gott om mikrobryggerier, Sad Robot Brewing ligger bara 550 m bort och en cykeltur bort finner man Ringön med flertalet populära bryggerier bland annat Vega bryggeriet. Man pendlar enkelt med bil och med buss når man enkelt Hjalmar Brantingsplatsen och därifrån resten av Göteborg.

Missa inte denna chansen till att uppföra ert drömhus i ett barnvänligt område som ligger centralt men med naturen runt hörnet!

Fördelar med att bygga nytt istället för att köpa begagnat!

1. Lägre driftskostnader:

Varför betala mer per månad i driftskostnad än du måste? Nybyggda hus är generellt sett betydligt mycket mer energieffektiva än äldre hus vilket innebär lägre driftkostnader som i sin tur innebär mer pengar över till annat.

2. Underhållsfritt i många år:

Du flyttar in i ett helt nytt hus fritt från underhåll de första 10-15 åren. Ett äldre hus gömmer ofta också många hemligheter som kan bli minst sagt kostsamma.

3. Ingen fastighetsavgift de första 15 åren:

En sak man kanske inte tänker på, men som också är en fördel när man bygger nytt hus, är fastighetsavgiften. Sedan den 1 januari 2013 betalar de som bygger nytt hus inte någon fastighetsavgift de första 15 åren.

4. Bättre inomhusmiljö:

Nya hus har högt ställda krav på sig, bland annat ventilationen som skapar bättre luft inomhus. Inomhustemperaturen är jämn och skön tack vare bättre fönster och ett tätare klimatskal. Bättre inomhusmiljö, till fördel för dem som lider av allergier och astma.

Område

Backaplan och Hisings Backa

Backaplan kommer att förändras i grunden. Framtidens Backaplan har själva formulerat det som "Norr om älven växer en helt ny del av Göteborgs norra centrum fram. En stadsdel där handel, bostäder och service samverkar för att skapa ett levande kvartersliv – tillgängligt för alla och med människan i centrum. Här blir aktiviteter och mötesplatser, grönområden och närheten till vattnet tongivande. Framtidens Backaplan blir också en länk som knyter ihop staden över älven och som expanderar och stärker stadskärnan." Se information och bilder på: https://framtidensbackaplan.se/

Hisings Backa har idag 24 000 invånare och är ett område med nära till allt. Stadsdelen består av blandad bebyggelse. Här finns alltifrån äldre gårdar, hus från 40/50-talet, höghus från 60/70-talet, nya villaområden och bostadsområden. Till Hisings Backa hör bl.a. områdena Skogome, Backa och Backatorp.

Stadsdelen står inför ombyggnad och tillbyggnad av området Selma Lagerlöfs torg med omgivning. Förändringen kommer ge hela stadsdelen ett rejält lyft och ge en helt annan stadsbild än idag. Det planeras för 200 studentbostäder, 600 hyres/bostadsrätter, radhus, vårdcentral, bibliotek och även en idrottshall under första etappen.

Skolor och barnomsorg
Närområdet har skolor för alla åldrar, bland annat Fridaskolan (åk F-9), Backaskolan (åk F-5), Backatorpsskolan (åk F-6), Balettakademien (åk 4-9), Brudbergsskolan (åk F-5), Brunnsboskolan (åk F-9), Skälltorpsskolan (åk 6-9), Fenestra S:t Jörgen (åk F-6) samt kommunala förskolor och dagbarnvårdare för åldrarna 1-5 år.

Kommunikationer
För den som använder bil är det nära till E6:an men föredrar man kollektivtrafiken så finns det mycket goda kommunikationer. Från stadsdelen går det tät busstrafik till centrala Göteborg, de flesta busslinjer passerar även Hjalmar Brantingsplatsen som är sydöstra Hisingens centrum för kollektivtrafik. För den som gillar att cykla finns det bra cykelvägar i området.

Natur och fritid
För den aktiva finns många alternativ att välja på. Här erbjuds sporthallar, gym, fotbollsplaner, motionsslingor och golfbanor. Affärer och restauranger.

Kultur och nöjen.
I området finns också fyra köpcentrum som är lätta att nå, Kville, Brunnsbotorget, Selma Lagerlöfs Torg och Bäckebols köpcentrum. På Backaplan finns det mesta för den som inte vill åka in till stan och handla. Här hittar man mataffärer, klädaffärer, systembolag och sportbutiker på ett och samma ställe. Stadsdelen har även ett rikt kulturliv, Backa kulturhus har en kulturskola för både professionella teatergrupper och amatörer.

Servitut

Servitut till förmån: Fiber, vatten och avlopp, el, väg, placering avfallskärl och brevlåda.
Kretslopp och vatten har en ledningsrätt i södra tomtgräns

Visa hela beskrivningen

Pontus Pontén

Fastighetsmäklare

073-020 69 29
Värdering
Visa alla 19 bilder

Fakta

Fakta

  • Tomtarea511 Kvm
  • KommunGöteborg
  • OmrådeLillhagen-Brunnsbo
  • Rum7
  • UppvärmningFjärrvärme
  • Vatten och avloppVatten saknas/Avlopp saknas.

Karta

Intresseanmälan

Steglitsegatan 10B, Hisings Backa – Lillhagen-Brunnsbo

Visningsanmälan

Steglitsegatan 10B, Hisings Backa – Lillhagen-Brunnsbo

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Boka värdering

Ange ditt telefonnummer så ringer vi dig för en kostnadsfri värdering*