Västsvenska Fastighetsbyrån - Din mäklare i Göteborg
Såld

Steken 2C
AGNESBERG – Angered

Pris
1 300 000 kr
Avgift
1 992 kr/mån
Boarea
47 m²
Rum
2 rum och kök
Våning
2 av 3
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggår
1965
Uppvärmning
Värmepump

Välplanerad 2:a i Agnesberg, skuldfri förening!

Nu kan vi erbjuda denna fina 2:a i en omtyckt förening med låg avgift, i avgiften ingår även tillgång till gym, solarium och bastu.

Agnesberg ligger vackert beläget utefter Ramnebacken i Götaälvdalen med vidsträckta naturområden inpå knuten. Du bor här i en skuldfri förening med låg avgift i en egen oas. E45an som ligger bredvid området gör att du väldigt smidigt och snabbt tar dig dit du behöver över hela stan. Vill man ta kollektivtrafik åker en buss precis utanför bostadsområdet. Missa inte chansen att förvärva detta trevliga boende.

Bara ca 10 minuter bort med bil når man Kongahälla Center som invigdes i mars 2019 och har cirka 100 butiker och restauranger på en yta av 37 000 m² med fri parkering. Motorvägen E6 passerar precis bredvid köpcentrumet. Bredvid köpcentrumet ligger busscentralen Kungälvs resecentrum.

Rumsbeskrivning

HALL
Rymlig och delvis möblerbar hall där det finns gott om plats för avhängning. Klinkergolv som löper vidare in till köket. Bra med förvaring i garderobsvägg längs hallen som leder dig till köket.

BADRUM
Välplanerad fräscht badrum med svarta klinkerplattor på golv och vitt kakel på väggar. Utrustat med badkar, WC, spegelskåp och handfat.

KÖK
Rymligt kök som går i vita toner. Gott om plats för matbordet och den rektangulär formen gör även att du kan duka upp för ett långbord om fler gäster kommer på besök. Modernt och skapar en luftig känsla när man har hyllplan istället för överskåp. I övrigt är det utrustat med kyl/frys, diskmaskin, spis, häll och fläkt.

VADRAGSRUM
Kvadratiskt och lättmöblerat sovrum med plats för soffgrupp och naturlig plats för TV på väggen.

SOVRUM
Från vardagsrummet tar du dig till lägenhetens sovrum där du får plats med säng och mindre förvaringsmöblemang om så önskas. Här kan man även göra om lägenheten till en större etta för den som föredrar det. Eftersom det finns fönster åt två väderstreck skapar men en härlig rymd och ljusinsläpp.

Förening

Allmänt:
Brf Agnesbergshus nr 1 är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1965. Den består idag utav 162 lägenheter där samtliga är upplåtna med bostadsrätt. Lägenheterna fördelar sig på 26 st 1 rokv, 13 st 1 rok, 1 st 2 rok, 57 st 3 rok, 50 st 4 rok samt 15 st 5 rok. Föreningens tre hus har adresserna Steken 1 A-3 F. Den totala lägenhetsytan är 11 048,5 kvm.
All mark ägs av föreningen, men varje BR medlem ansvarar för och sköter den. Formell upplåtelse av markområde som nyttjas runt bostadsrätten saknas från bostadsrättsföreningen.

Gemensamma utrymmen:
Föreningsexpedition och fastighetsskötarexpedition är belägna på 2 H. Fastighetsskötarna har expeditionstid varje vardag kl 13:00-13:30. Via föreningen har medlemmarna tillgång till samlingslokal, som används för föreningens ändamål. Bastun på 2 H samt motionsrummet på 3 H renoverades 2008 och kan nyttjas kostnadsfritt av föreningens medlemmar. Det finns även ett solarium på 3 E som kan användas för 20 kr/tillfälle. Cykelförråd finns i varje byggnad. Barnvagnsförvaring finns i anslutning till varje entré, även sopnedkast. Innergårdarna är gröna och välskötta. Det finns tre lekplatser, en framför varje byggnad. Till varje lägenhet hör ett eget källarförråd. Dessutom finns 62 st förråd som kan hyras för ca 20-30 kr/månad, separat kö via Riksbyggen.

Renoveringar:
Byggnaderna stod klara 1965 och värms upp via bergvärmeanläggning som installerades 2006. Den löpande fastighetsskötseln sköts av två heltidsanställda fastighetsskötare som finns på området vardagar kl 7-16. Den tekniska förvaltningen sköts av Riksbyggen.
2013 utbyte oljepanna.
2014 genomfördes OVK-besiktning + rensning av ventilationen. Man tog även bort några planteringar och istället byggdes 5 nya parkeringsplatser.

2016 besiktades taken och upptäckta brister har åtgärdats. De tre lekplatserna fick nya lekredskap.
2017 omläggning av papp på taken.
Föreningen följer en underhållsplan, och har inga större renoveringar planerade i dagsläget.

Ekonomi:
Den ekonomiska förvaltningens sköts av Riksbyggen. Föreningen är stabil med god ekonomi och är i nuläget skuldfri. Månadsavgiften till föreningen inkluderar värme, vatten samt grundutbudet på kabel-TV. Därtill står föreningen även för bostadsrättstillägget på hemförsäkringen, dvs. som lägenhetsinnehavare behöver man endast teckna en vanlig hemförsäkring. 

Parkering: Det finns 182 st parkeringsplatser, kan hyras för 100 kr/månad. Max 3 platser får hyras per lägenhet. Separat kö via Riksbyggen där det är lätt att få tillgång till parkeringsplats. Gott om besöksparkeringar vid båda infarterna till området, med fri tolvtimmarsparkering. 

 

Visa hela beskrivningen

Haris Pipic

VD & Fastighetsmäklare

073-514 55 63
Värdering
Visa alla 1 bilder

Planlösning

Fakta

Fakta

 • KommunGöteborg
 • OmrådeAGNESBERG
 • Rum2 rum och kök
 • Badrum1
 • Lägenhetsnummer35
 • ByggnadstypFlerfamiljshus
 • Byggnadsår1965
 • UppvärmningVärmepump
 • FörrådKällarförråd
 • Våning2 av 3
 • HissNej
 • Tv- internetutbudCom hem, Telia
 • Avgift1 992 kr
 • Ingår i avgiftenI avgiften till föreningen ingår värme, vatten, kabel-TV samt bostadsrättstillägget på hemförsäkringen.
 • Andelstal, förening0.4319%
 • Andelstal, ägande0.4319%
 • Överlåtelseavgift1 208 kr
 • Överlåtelseavgift, betalas avVet ej

Karta

Intresseanmälan

Steken 2C, Angered – AGNESBERG

Visningsanmälan

Steken 2C, Angered – AGNESBERG

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Boka värdering

Ange ditt telefonnummer så ringer vi dig för en kostnadsfri värdering*