Västsvenska Fastighetsbyrån - Din mäklare i Göteborg
Såld

Sunnanvindsgatan 8A
Centrala Hisingen – Göteborg

Pris
1 800 000 kr
Avgift
3 011 kr/mån
Boarea
41,5 m²
Rum
2 rum och kök
Våning
3
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggår
1945
Uppvärmning
Fjärrvärme

Välplanerad 2:a med perfekt läge på Hisingen!

Hjärtligt välkomna till Sunnanvindsgatan 8A!
På denna centrala adress möts ni av en rymlig och välplanerad tvåa. Väl i hallen finns det gott om förvaring och avhängningsmöjligheter i lägenhetens rymliga klädkammare. Vidare finner ni köket vars golv är ett vackert brädkgolv som även återfinns i det ljusa och rogivande sovrummet. Här får man många goda nätters sömn! Vardagsrummet erbjuder en god sällskapsyta för trevliga kvällar med vänner och familj. Det leder er även ut till lägenhetens balkong!
Här bor ni i mysiga och trygga kvarter, i ett lättmöblerat hem med goda kommunikationer till Göteborgs stadskärna.
I denna ljusa lägenhet är det enkelt att känna sig som hemma.
Varmt välkomna på visning!

Rumsbeskrivning

Bostaden disponeras enligt följande: 

Entré - hall
Här möts man av en yteffektiv och möblerbar hall. Direkt får man en luftig känsla tack vare den generösa takhöjden. Härifrån nås samtliga rum i bostaden. Golvet är i originalparkett samt ljusa väggar.

Vardagsrum 
Ljust och rymligt vardagsrum med ljusa väggar. Här finns det möjlighet till flertalet möbleringsalternativ. Utrymme finns för både soffgrupp, matsalsdel och arbetshörna. Det stora fönsterpartiet ger ett fint ljusinsläpp.

Balkong
Från vardagsrummet nås bostadens balkong som ligger i ett fritt läge med trevlig utsikt över Sunnanvindsparken. 

Kök
Köket är inrett med vita luckor med aluminiumbeslag med ovansittande vitt kakel. I form av utrusning finner du kyl/frys, spis med ovansittande fläkt. På golvet ligger ett fint golv som är nylackat och väggarna är ljusa.

Sovrum
Sovrum med plats för en dubbelsäng och mindre möblemang. Rymlig förvaring i form av hyllor finns högst upp på väggen. På golvet finner ni den fina original parketten som är lackad 2019 och väggarna är ljusa.

Badrum
Helkaklat badrum utrustat med dusch, WC samt handfat med överskåp och spegel.

Klädkammare
Rymlig klädkammare.

Föreningsinformation

Förening: Svenska folkbyggen Brf Nr 8 i Göteborg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 128 lägenheter och 2 lokaler.

Allmänt om föreningen: Svenska Folkbyggens Brf Nr 8 i Göteborg bildades 1945 och förvärvade i samband med det fastigheterna Rambergsstaden 39:1 och Rambergsstaden 38:1 med adress Sunnanvindsgatan 2-8. Fastigheterna är upplåtna med tomträtt och tomträttsavtalen ska omförhandlas 2024. Föreningen upplåter 128 lägenheter med bostadsrätt samt 2 lokaler med hyresrätt. Husen ligger på centrala Hisingen i Göteborg i ett naturskönt område med närhet till shopping och kommunikationer. Dessutom är det bara ett stenkast till Lundbybadet, Rambergsvallen och Flunsåsparken.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC. Föreningen har en god ekonomi. En förändring av avgiften genomfördes 2019-01-01 och då sänktes avgiften med ca 18%. I dagsläget finns inga planerade avgiftsändringar (2021-07-19).
I avgiften ingår värme, vatten och bredband.

Försäkring: Fullvärdesförsäkring finns via Bostadsrätternas medlemsförsäkring. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Energideklaration: Energideklaration ej utförd.

Renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2018 och 2047. Inga större underhåll är planerade de närmaste åren.
Föreningen planerar att utföra en energideklaration när vindsbyggnationen är helt klar, färdigställa gräsmattan framför hus 2 och 4 samt att måla trappuppgångarna.
Urval av utförda renoveringar:
1988-1989 byttes stammarna för både kök och badrum.
2012 genomfördes en dränering av alla husen.
2017-2018 vindsbyggnation på Sunnanvindsgatan 2 och 4. I samband med det får alla hus nya tak, nyputsade och nymålade fasader, nymålade fönsterbleck, nymålade trapphus, nytt elektroniskt låssystem, upprustade lägenhetsförråd i källaren samt ny ventilation.

Tv och bredband: I alla lägenheter finns ett uttag för tv och bredband via Tele2. I de flesta lägenheter finns dessutom ett separat nätverksuttag för bredband via fiber från Bahnhof. Fiber 1000/1000 från Bahnhof ingår i månadsavgiften.

Parkering: Föreningen förfogar över 54 parkeringsplatser. Kostnad för att hyra en plats är 600 kr/år. Det finns även en parkering för MC under tak vid gaveln vid Sunnanvindsgatan 8D. Ansvarig för uthyrning är Inger Johansson, ingerjohansson15@hotmail.com.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns en festlokal och övernattningslägenhet som ligger på gaveln till Sunnanvindsgatan 8A. I källaren på Sunnanvindsgatan 2A, finns ett hobbyrum och en vävstuga. I varje hus finns det cykel- och barnvagnsrum i källaren med ingång från baksidan eller via entrén. Föreningen har även en tvättstuga som finns i källaren på gaveln vid Sunnanvindsgatan 4A. Tvättstugan är utrustad med tre bokningsbara tvättsektioner, vardera med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum.
Bakom Sunnanvindsgatan 2 finns en gemensam grillplats för föreningens medlemmar.

Övrigt: För mer information se föreningens hemsida https://folkbyggen.se/.

Visa hela beskrivningen

Alexander K Ryberg

Fastighetsmäklare

073-514 55 91
Värdering
Visa alla 1 bilder

Fakta

Fakta

 • KommunGöteborg
 • OmrådeCentrala Hisingen
 • Rum2 rum och kök
 • Badrum1
 • Lägenhetsnummer28
 • ByggnadstypFlerfamiljshus
 • Byggnadsår1945
 • UppvärmningFjärrvärme
 • Ventilation och kylagodkänd
 • Fönster2-glas och 3-glas
 • BalkongBalkong
 • FörrådKällarförråd
 • Våning3
 • HissNej
 • Huvudsakligt väderstreckV
 • Avgift3 011 kr
 • Ingår i avgiftenI avgiften ingår Värme, Vatten samt Bredband & Kabel-TV
 • Andelstal, ägande0.70140%
 • Överlåtelseavgift1 208 kr
 • Överlåtelseavgift, betalas avKöparen

Karta

Intresseanmälan

Sunnanvindsgatan 8A, Göteborg – Centrala Hisingen

Visningsanmälan

Sunnanvindsgatan 8A, Göteborg – Centrala Hisingen

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Boka värdering

Ange ditt telefonnummer så ringer vi dig för en kostnadsfri värdering*