Västsvenska Fastighetsbyrån - Din mäklare i Göteborg
Såld

Toleredsgatan 28B
Centrala Hisingen – Göteborg

Pris
1 985 000 kr
Avgift
3 962 kr/mån
Boarea
50 m²
Rum
2 rum och kök
Våning
2 av 3
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggår
1950
Uppvärmning
Fjärrvärme

Väl omhändertagen 2:a på Centrala Hisingen!

Nu kan vi erbjuda denna välplanerade tvåa med stor inglasad balkong i syd-västligt läge som ger ett extra rum stora delar av året. Här erbjuds ett rymligt vardagsrum, lättmöblerat sovrum, praktisk klädkammare samt stilrent svart/vitt fullutrustat kök med vitvaror i rostfritt, intergrerad diskmaskin, ugn samt micro. Hela bostaden är i bra skick och väl omhändertagen genom åren.

Lägenheten är belägen i ett lugnt område, med natursköna Hisingsparken & Slätta Damm med dess fina strövområden i direkt anslutning.

En kort promenad bort ligger Bjurslätts torg, här finns allt från vårdcentral, pizzerior, livsmedelsbutiker och frisör. Till fots tar man sig även enkelt till Backaplan och när man är ute efter stadens puls så tar man sig enkelt in till Göteborgs stad med buss på ca 15 minuter.

Missa inte chansen utan kontakta ansvarig mäklare redan idag för mer information!

Övriga utrymmen

Det finns barnvagnsförråd, övernattningsrum, hobbyrum, vävstuga, cykelförråd, källarförråd, tvättstuga, föreningslokal, bastu och vindsförråd.

Parkering

Föreningen förfogar över 228 parkeringsplatser som kan hyras till en kostnad om ca 175kr/mån för medlemmarna. Föreningen förfogar även över 31 garageplatser som inkluderar 6 st MC-garage. Plats kan hyras till en kostnad om ca 650 kr/månad och MC-garage kan hyras för ca 350 kr/månad. Separat kö till garageplatser.

Föreningen

Allmänt om föreningen
Föreningen äger fastigheterna Tolered 149:1, 150:1, 151:1, 152:1, och 731:255 i Göteborg. Marken upplåts av Göteborgs Stad genom tomträtt. Det finns i denna fastighet sammanlagt 216 st lägenheter, 28 st lokaler, 31 st garageplatser och 228 st p-platser. Föreningen bildades 1950 och förvaltas av HSB.

På fastigheten finns bostadshus med adresserna Bufjällsleden 1-2 samt Toleredsgatan 11-28.

Föreningens ekonomi:

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om ca 1208 kr (2,5 % av gällande prisbasbelopp) och en pantsättningsavgift om ca 483 kr/pant (1 % av gällande prisbasbelopp). Överlåtelseavgiften betalas av säljaren och pantsättningsavgiften betalas av köparen.

Gjorda renoveringar/underhåll:

2014: Inglasning av balkonger

2015: Dränering

2016/2017: Ökat skalskydd
Föreningen har även installerat ett porttelefonsystem, bytt entrédörrar, byggt ett övernattningsrum samt ett hobbyrum.

2017: Ökat skalskydd

2016/2017: Nytt portlåssystem, web-baserat tvättbokningssystem.

Pågående renovering av rören i markavloppsnätet med metoden relining.

Det finns även planer på att renovera taken och fönstren inom de närmsta åren samt att dränera resterande fastigheter. Föreningen planerar också att renovera parkeringsplatserna med nya rutor etc. Inga vidare beslut tagna i dagsläget.

Övrigt:

I området finns 3 lekplatser med grillplats för föreningens medlemmar.

Det finns nio tvättstugor i föreningen, fem stora utrustade med fyra tvättmaskiner, en torktumlare, två torkrum och mangel samt fyra små tvättstugor utrustade med en tvättmaskin, en torktumlare, en torkrum och mangel. I föreningen finns även samlingslokal, bastu, övernattningslägenhet, cykelrum, vävstuga, lekstuga och barnvagnsrum.

För mer information besök föreningens hemsida: www.hsb.se/goteborg/brf/bjurslatt/

 

 

 

 

 

Område

Hisingen är en stad i staden. Det är en annan känsla när du åker över broarna eller genom tunneln. Centrala Hisingen är ett trivsamt och växande område. Här finner du ett komplett serviceutbud kombinerat med vacker natur. Bebyggelsen i området är blandad med både gamla landshövdingehus och nyproducerade lägenheter. Hjalmar Brantingsplatsen vid Backaplan är en stor närbelägen knutpunkt för kommunikationer. Där trafikerar både spårvagn, buss och flygbussar. Spårvagnen tar dig in till centrum på 5-10 minuter. 

Här hittar du Backaplan med ett stort och varierat utbud som ligger i direkt anslutning, charmiga Kvilletorget bidrar med många restauranger och småbutiker, gatorna i Långängen likaså och kring Wiselgrensplatsen finns både sjukhus, sportanläggning, affärer och bibliotek. 

Slätta Damm ligger inte mer än 10 minuters promenad bort. Här kan du slappna av på kaféet, jogga runt sjön eller vandra ut i skogen. Att bo så nära ett av Göteborgs finaste grönområden är inte bara lyxigt, det är bra för både kropp och själ. 

På Centrala Hisingen ligger också Keillers Park med Ramberget. Berget, som är 87 meter högt, är ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. Hisingsparken är ett annat utflyktsmål som är värt ett besök, det är Göteborgs största park med gott om gångvägar och stigar.

Visa hela beskrivningen

Pontus Pontén

Fastighetsmäklare

073-020 69 29
Värdering
Visa alla 1 bilder

Planlösning

Fakta

Fakta

 • KommunGöteborg
 • OmrådeCentrala Hisingen
 • Rum2 rum och kök
 • Badrum1
 • Lägenhetsnummer136
 • ByggnadstypFlerfamiljshus
 • Byggnadsår1950
 • UppvärmningFjärrvärme
 • BalkongBalkong
 • Våning2 av 3
 • HissNej
 • Allmänt skickGott
 • Avgift3 962 kr
 • Andelstal, förening0.41655%
 • Andelstal, ägande0.41655%
 • Överlåtelseavgift1 208 kr
 • Överlåtelseavgift, betalas avSäljaren

Karta

Intresseanmälan

Toleredsgatan 28B, Göteborg – Centrala Hisingen

Visningsanmälan

Toleredsgatan 28B, Göteborg – Centrala Hisingen

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Boka värdering

Ange ditt telefonnummer så ringer vi dig för en kostnadsfri värdering*