Västsvenska Fastighetsbyrån - Din mäklare i Göteborg

Topasgatan 88
Västra Frölunda

Pris
1 850 000 kr
Avgift
4 957 kr/mån
Boarea
70 m²
Rum
3 rum och kök
Våning
2
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggår
1967
Uppvärmning
Fjärrvärme

Visningsanmälan krävs, anmälan sker via mäklarens hemsida.

Visning:

Visning: Söndag 21 juli, 12:00–12:45

Visning: Måndag 22 juli, 12:00–12:30

 • Söndag 21 juli, 12:00–12:45
 • Måndag 22 juli, 12:00–12:30

Anmäl dig till visning

Ljus och unik 3:A med egen bastu i ett lugnt område!

Välkommen till denna rymliga och ljusa lägenhet på ca 70 kvm som erbjuder utrymme för den lilla familjen att växa i.

Med genomgående vita väggar, helt nyslipade parkettgolv, ett praktiskt kök med goda förvaringsmöjligheter och en naturlig plats för matbord samt ett helkaklat badrum med badkar för avkoppling blir det enkelt att trivas. Den inglasade balkongen lockar med morgonsol, perfekt för att starta dagen med en kopp kaffe och samla energi.

Men det som verkligen gör denna bostad unik är den egna bastun - ett oslagbart inslag av avkoppling och välbefinnande mitt i citypulsen. Efter en lång dag kan du njuta av ett skönt bastubad utan att behöva lämna hemmet.

På härliga Topasgatan bor du i ett lugnt område med grönskande innergårdar och mysiga platser i en omtyckt och stabil förening. Optimalt läge mellan stad och hav, med närhet till kommunikationer, affärer, förskolor/skolor och centrala Göteborg nås på ca en kvart med bil. Expansiva Frölunda Torg, med fler än 200 butiker och all tänkbar service ligger endast ett stenkast bort. Fina cykelvägar leder er snabbt in till stan eller ut till havet och Göteborgs vackra skärgård.

Välkomna på visning!

Rumsbeskrivning

Hall 
Här välkomnas ni av en inbjudande och rymlig hall. Här finns det gott om plats för förvaring i form av flertalet garderober. Ljusa väggar och på golvet ligger ett fint parkettgolv. 

Vardagsrum 
Stort och ljust vardagsrum mot den lummiga baksidan. Rikligt med ljusinsläpp från eftermiddags/kvällssolen från vardagsrummets stora fönsterpartier åt väster. Här får man plats med soffgrupp och tillhörande möblemang och även matgrupp om så önskas. Liksom de flesta rummen är det här ljusa väggar och på golvet ligger ett fint parkettgolv. 

Sovrummen 
Två stycken rymliga sovrum med ljusa väggar och parkett på golven. I det större sovrummet finns gott om förvaring i form av garderober. Det ryms även enkelt en dubbelsäng med tillhörande sängmöbler. Det lite mindre sovrummet saknar garderob men det finns direkt utanför i hallen. 

Inglasad balkong 
Härlig inglasad balkong som vetter åt öster mot innergården. Starta dagen på bästa sätt och njut av morgonsolen. 

Kök och matplats 
Ett praktiskt och rymligt kök. Köket har ljusa luckor och arbetsbänk i praktiskt rostfritt. Här finns det gott om plats för diverse köksredskap samt städskåp och skafferi. Den maskinella utrustningen består av spis, ugn, köksfläkt, kyl och frys. Tvättmaskin är installerad i köket för att göra plats till bastun i badrummet. Vid de stora fönsterpartierna finns även en naturlig plats för ett matbord. Väggarna är i ljus kulör och golvet är även här ett parkettgolv. 

Badrum och WC 
Fräscht och helkaklat badrum utrustat med badkar och bastuWC ligger separat från badrummet med en vägg mellan. Utöver WC finns handfat med kommod och ett spegelskåp. Rummen är kaklade i samma stil med ljust kakel på väggarna och på golvet ligger klinker i mörkare nyans. 

Förening

Allmänt 
Föreningen registrerades 2006 och huset byggdes år 1967. Föreningen utgör en äkta förening och äger och förvaltar fastigheten Järnbrott 164:12. (Föreningen äger marken som huset står på). Huset består av 73st lägenheter fördelat på 7st hyreslägenheter och 66st bostadsrätter om totalt 5470 kvm och lokaler om 238 kvm.Till föreningen hör adresserna Topasgatan 82-89. Området som ligger på en brant bergsplatå erbjuder närhet till havet och vackra naturområden. En kort promenad tar dig till Frölunda Torg, ett av Sveriges största köpcentrum. Kommunikationerna är utmärkta - oavsett om du vill ta dig fram till fots, på cykel, i bil eller med kollektivtrafik. Den ekonomiska förvaltningen administreras av Nabo. Fastigheten är försäkrad genom Länsförsäkringar. 
 
Tv och Bredband 
Föreningen är ansluten till bredband, kabel-TV och IP-telefoni via fiber. Telia är leverantör 289kr/månad ingår i totala månadsavgiften men ligger som separat post på avierna

Gemensamma utrymmen  
Cykel – och barnvagnsförråd samt två gemensamma tvättstugor med tvättmaskin, torktumlare.Tvättmaskinerna har automatisk dosering av allergivänligt tvätt-, skölj-, och blekmedel och man får inte använda eget, ingen extra avgift för detta tas ut för närvarande. Bredvid tvättstugan mellan Topasgatan 82-83 finns ett separat torkrum. 

Parkering
Det finns en parkeringssamfällighet (Profiljärnet) tillsammans med fem andra Brf:er omkring. Varje Brf har sina egna p-platser. Brf Topasberget har två p-hus (DP och P10, namnet står ovanför porten) längst upp på Topasgatan, samt parkering ute vid Topasgatan utanför bommen och på taket till DP där även besöksparkeringen ligger.  

 Hyran är:  375:- ute (tak DP eller utanför bommen); 

425:- inne i p-hus men ute på tak (P10); 

475:- inne i p-hus under tak (DP & P10); 

650:- bur i p-hus (DP & P10, man delar bur med en annan).   Det finns även separata MC/Moped-platser.    Det finns lediga platser i alla kategorier utom inne i p-hus under tak i P10.

Ekonomi 
Föreningen har en god och stabil ekonomi med en belåning om endast 4349 kr/kvm (årsredovisning år 2022). Föreningen har flertalet hyresrätter, p-platser som inbringar intäkter. När hyresgästerna i lägenheterna flyttar ut säljer man dessa genom att upplåta dem med bostadsrätt, vilket inbringar mer pengar till föreningen (dolda tillgångar). Under år 2023 renoverades och såldes en hyresrätt.   

Planerat och utfört underhåll 
2021 Byggt om soprum till tre miljörum och stängt sopnedkasten. 

2021 Byggt om en tvättstuga till torkrum. 

2021 Renoverat sex trapphus, uppgång 84-89. 

2021 Bytt reglercentral och cirkulationspump i undercentralen och installerat 40 rumsgivare i olika lägenheter för att optimera värmesystemet. 

2022 Byte av hela maskinparken tvättstugor (4 tvättmaskiner, 2 torktumlare samt en torrmangel). 

2022 Uppgradering av elektroniskt låssystem.  

2022 Byte av takfläktar (tre av fyra). 

2023 Översyn av ventilationssystemet. 

2023 Renovering av en hyresrätt inför försäljning. 

2024 Tak- och fasadrenovering  samt ventilationsarbeten (pågår fram till mitten av 2025). 

Planerade förbättringar/investeringar

2025 Solcellsanläggning.

2026 System för energiåtervinning ur spillvatten.

För mer information angående planerat och utfört underhåll se årsredovisning eller kontakta föreningen.  
 
Information 
Föreningens information har inhämtas från föreningens styrelse, årsredovisningar och stadgar. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen. Ansvarig mäklare eller Västsvenska Fastighetsbyrån ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta. 

Visa hela beskrivningen

Johanna Walldorf

Fastighetsmäklare & Partner

076-061 97 23
Intresseanmälan Värdering

Bjarne Olhage

Fastighetsmäklare

072-007 77 01
Visa alla 25 bilder

Planlösning

Fakta

Fakta

 • KommunGöteborg
 • OmrådeVästra Frölunda
 • Rum3 rum och kök
 • Badrum1
 • Lägenhetsnummer00774
 • ByggnadstypFlerfamiljshus
 • Byggnadsår1967
 • UppvärmningFjärrvärme
 • Ventilation och kylaFrånluft
 • Fönster2-glas och 3-glas
 • BalkongInglasad balkong
 • FörrådKällarförråd
 • Våning2
 • HissNej
 • Tv- internetutbudTelia
 • Avgift4 957 kr
 • Ingår i avgiftenVärme, Vatten, fiber från Telia (kabel-TV/internet/IP-telefoni
 • Känd avgiftsförändringAvgiften höjdes med 16% 2024-01-01
 • Andelstal, förening1.40853%
 • Andelstal, ägande1.40958%
 • Nettoskuldsättning318 695 kr
 • Överlåtelseavgift1 433 kr
 • Överlåtelseavgift, betalas avKöparen

Karta

Intresseanmälan

Topasgatan 88, Västra Frölunda

Visningsanmälan

Topasgatan 88, Västra Frölunda

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Boka värdering

Ange ditt telefonnummer så ringer vi dig för en kostnadsfri värdering*