Västsvenska Fastighetsbyrån - Din mäklare i Göteborg
Såld

Virvelvindsgatan 24
Centrala Hisingen – Göteborg

Pris
2 500 000 kr
Avgift
4 884 kr/mån
Boarea
69 m²
Rum
3 rum och kök
Våning
7
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggår
1958
Uppvärmning
Fjärrvärme

Välplanerad lägenhet med fantastisk utsikt och inglasad balkong med förmiddagssol!

Denna fantastiska lägenhet på våning 7 erbjuder det bästa av stadsboende med en vacker utsikt över Wieselgrensplatsen och den härligt rogivande parken. Med sina 3 rum och kök och en yta på 69 kvm, finns gott om utrymme för att njuta av bekvämt boende.
En av de främsta fördelarna med denna nyligen renoverade lägenhet är det helrenoverade köket som ger en modern touch till hemmet. Med sina ljusa ytskikt och nyinlagda parkettgolv är varje rum väl förberett för att omedelbart kännas som ditt eget. Lägenhetens charmiga detalj är den stora inglasade balkongen som fångar morgonsolen.

Dessutom finns det gott om förvaringsutrymmen för att hålla ditt hem organiserat och snyggt.
Lägenheten är en del av BRF Göteborgshus 22 som förvaltas av Riksbyggen.

Lundby är ett klassiskt arbetarkvarter på Hisingen och befinner sig nu mitt i en spännande utvecklingsfas. Göteborg växer i snabb takt och närområdet har bebyggts under de senare åren. Den positiva utvecklingen i området har dessutom attraherat flera nya butiker och restauranger de senaste åren. 

I närheten ligger Rambergsvallen, numer Bravida Arena, Rambergsrinken, Lundbybadet, Ramberget med dess utsikt över i stort sett hela Göteborg. Sedan är det ca 20 min promenad till Sannegården, Lindholmen, Eriksberg med köpcenter, Gymnasium, Restauranger, fikaställen och krogar och med dess utsikt över hela Göteborgs hamninlopp, känns det att man bor nära havet.

Tveka inte att ta chansen att förvärva denna fantastiska lägenhet med sin perfekta kombination av bekvämlighet, stil och enastående utsikt.

Kontakta oss idag för att boka en visning och upptäck alla fördelarna med att bo här.

Välkomna!

Rumsbeskrivning

Hall

Välkomnande hall med bra plats för förvaring och där golvet består av parkett samt ljusa väggar. Här finns plats för avhängning samt en stor klädkammare.  

Kök med välplanerad köksinredning och bra förvaring samt arbetsytor. Köket är utrustat med induktionshäll, separat ugn, fläktkåpa, kyl och frys samt diskmaskin samt micro. Köket erbjuder även en ljus och trevlig matplats.  

Vardagsrummet som alla rum består av ekparkett och ljusa väggar. Här finns plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt TV-möbel. Det finns även plats för ett matsalsbord för ca 4-6 personer. Härifrån nås bostadens inglasade balkong som ger dig en fantastisk utsikt över Wieselgrensplatsen och den härligt rogivande parken.   

Sovrum 1
I det större sovrummet är väggarna ljusa. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt skrivbord och med förvaring i den platsbyggda garderoben.  

Sovrum 2
I det mindre sovrummet finns det även här plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt byrå eller garderob.   

Badrum Klinkergolv och helkaklade väggar i vitt med en centrerad horisontell bård. Utrustningen består av WC, handfat ovansittande spegelskåp, handdukstork samt dusch och även en toppmatad tvättmaskin. Naturligt ljusinsläpp från fönster.   

Till bostaden hör även ett källarförråd samt ett vindsförråd.

Förening

Allmän information

Riksbyggen Brf Göteborgshus nr 22 består av 356 lägenheter upplåtna med bostadsrätt, samt 13 lokaler. Fastigheten innehas med tomträtt och bebyggdes 1958. Fastigheternas adress är Kastvindsgatan 1, Fjällvindsgatan 4, Västra Stillestorpsgatan 23-25 samt Virvelvindsgatan 24-30.

Genomförda renoveringar och underhållsarbeten:

2022: Samtliga radiatorer har bytts ut i lägenheterna.

2021: Byte av låssystem gemensamma ytor och installation av kameror.

2020: Byte av vattenpumpar och installation av tryckstegringspumpar

2020: Fasadtvätt
2019: Nytt digitalt bokningssystem för att boka tvättid och bastu. Breddning och nyasfaltering av ett stort antal parkeringsplatser i området. Installering av fjärrstyrda öppnare portar i de termogarage som saknat detta.
2018: Byte av alla hissar i föreningen. Sammanslagning av garageföreningen som har sina garage på föreningens tomt. Garagen ingår nu i föreningen och är av typen termogarage. Avgift 500kr/mån. 2017: Soprummen gjordes om till miljörum med sopsortering och samtliga armaturer i trapphusen byttes ut.
2016-2017: Renovering av åtta fläktaggregat. Byte av två torktumlare. Målning invändigt i tvättstugan, källargångar och vindar.
2015-2016: Dränering av tre grundmurar. OVK-besiktning med energisparåtgärder.
2014-2015: Byte av låssystem i entréer till tags samt p-garage på Fjällvindsgatan.
2013-2014: Balkongrenovering. Balkongerna breddades samt glasades in.
2013-2014: Byte av två tvättmaskiner samt byte av garageport med styrning.
2010: Säkerhetsdörrar köptes in av föreningen. Renovering av hissen i form av nya motorer och linor. 2000-2002: Fastigheterna gjorde stambyte och i samband med det renoverades alla badrum

Kommande renoveringar:
Föreningen har påbörjat ett byte av låssystem och porttelefoner, arbetet beräknas vara klart efter sommaren. Klart hus 24. Övervakningskamerorna kommer att sättas upp under året också. Dessutom kommer föreningen att installera digitala anslagstavlor i entréerna på husen i år. Detta är gjort på VVG 24 .Föreningen fortsätter med relining/utbyte av avloppsstammarna i bottenplattan och ut mot kommunalt avlopp. Kastvindsgatan 1, Virvelvindsgatan 24, 26 och 28 är klara. Föreningen filmar nu Virvelvindsgatan 30. Föreningen planerar för utbyte av radiatorer under 2021 Detta är gjort på VVG 24 (enligt underhållsplan). En utredning från Riksbyggen kring energibesparande åtgärder har genomförts. Denna ser mycket lovande ut och åtgärderna planeras att genomföras inom 5 år. Bla gemensam el, solceller och luftvärmepump mm. 2023-2024 planeras byte av tak 
Föreningen följer en underhållsplan, se årsredovisningen för mer information

Gemensamma lokaler är:
I föreningen finns cykelförråd, tvättstuga med torkrum, barnvagnsförråd samt ett verkstadsrum och i varje hus finns sopsortering. Föreningen har även en gästlägenhet med 4 bäddar som går att hyra. Nyrenoverad Bastu 2021 och totalrenoverades här våtutrymmen (inkl 2 nya duschar) samt omklädnings- och relaxrum finns på Fjällvindsgatan 4 med ingång på norrsidan. Tillgång till pingisrum.

Parkering:
180 st vanliga parkeringsplatser á 275 kr/mån, .
26 st p-platser på parkeringsdäck,
29 garageplatser (kallgarage) a 400 kr/mån, termogarage á 500 kr, Inga lediga platser i dagsläget.

Föreningens förvaltning sköts av Riksbyggen

KabelTv/Bredband:
Fiberbredband via Ownit 1000/1000 ingår i avgiften.
Fastigheten är även ansluten till kabelnät via Tele2 (fd ComHem).

Visa hela beskrivningen

Alexander K Ryberg

Fastighetsmäklare

073-514 55 91
Värdering
Visa alla 30 bilder

Fakta

Fakta

 • KommunGöteborg
 • OmrådeCentrala Hisingen
 • Rum3 rum och kök
 • Badrum1
 • Lägenhetsnummer1702
 • ByggnadstypFlerfamiljshus
 • Byggnadsår1958
 • UppvärmningFjärrvärme
 • Ventilation och kylaFrånluft
 • Fönster2-glas och 3-glas
 • BalkongInglasad balkong
 • FörrådKällarförråd samt vindsförråd
 • Våning7
 • HissJa
 • Tv- internetutbudTele 2
 • Avgift4 884 kr
 • Ingår i avgiftenVatten, kabel-tv samt bredband.
 • Ingår ej i avgiften*Obligatoriskt tillägg om 607 kr/mån tillkommer och avser värme
 • Andelstal, förening0.29102%
 • Andelstal, ägande0,29102%
 • Nettoskuldsättning297 349 kr
 • Överlåtelseavgift1 313 kr
 • Överlåtelseavgift, betalas avKöparen

Karta

Intresseanmälan

Virvelvindsgatan 24, Göteborg – Centrala Hisingen

Visningsanmälan

Virvelvindsgatan 24, Göteborg – Centrala Hisingen

Kostnadsfri värdering

Hör av dig! Vi återkommer så snart vi kan.

Boka värdering

Ange ditt telefonnummer så ringer vi dig för en kostnadsfri värdering*